27/08/2017

Palm icon hop

Hoppluk 2017

Samen hop plukken
Op zondag 27 augustus plukt Brouwerij PALM in Steenhuffel haar eigen geteelde hop. Dit jaar doen ze dit reeds voor de vijfde keer samen met bierliefhebbers. Hop is één van de basis ingrediënten van bier, het zorgt voor smaak, aroma en karakter. PALM startte haar eigen hopteelt in 2011. Mee plukken is mee genieten van het bier, van het vakmanschap van de hop- en brouwmeester. Het wordt echt een hopfeest want alle plukkers worden verwend met hapjes en drankjes! Later op het jaar worden de hopplukkers uitgenodigd om getuige te zijn van het brouwen van de PALM en nadien om het resultaat – het afgewerkte bier – te komen proeven.

Foodpairing: Foodtruckfestival met sterrenallure!
Ook voor deze editie wordt de pluk gecombineerd met een foodtruckfestival. Aan het hopveld worden vanuit een tiental vintage foodtrucks heerlijke streetfood gerechten geserveerd. De chefs werken met kwalitatieve, lokale en seizoensgebonden producten. In combinatie met de PALM-bieren wordt dit een hoogmis voor levensgenieters.

Kijken, proeven, brouwerij bezoeken en fietsen
Niet-plukkers zijn ook welkom! De hoppluk is trouwens ook een attractie voor diegenen die niet actief aan de pluk deelnemen. Naast de brouwzaal van PALM zal ook Brouwerij DE HOORN, gekend voor haar bieren CORNET en ARTHUR’S LEGACY, de deuren openen ! De bezoekers worden tevens uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen in Stoeterij Diepensteyn bekend van de PALM-paarden.

Liefhebbers van fietsen kunnen hun bezoek combineren met 4 fietsroutes: ‘De knooppunter PALM Hop Select Route’ van 53,5 km of 36,4 km en ‘De Knooppunter Cornet Route’ van 53,8 km of 26,3 km. Alle routes starten vanuit het bezoekerscentrum ‘d’ Oude Bottelarij te Steenhuffel. Deze fietsroutes kunnen worden gedownload via: www.knooppunter.com

Nieuw dit jaar: Belgisch Kampioenschap Highland Games
Dit jaar wordt de Hoppluk ook met het BK Higland Games gecombineerd. Volgens de overlevering werden vanaf de 11e eeuw in Schotland de eerste Highland Games gehouden. Krachtpatsers strijden om de Belgische titel in allerlei proeven zoals paal- en schoofwerpen, hamerslingeren en touwtrekken.

Schrijf je hier in voor onze Hoppluk op 27 augustus 2017!
Deelnemen is GRATIS!

Je kan plukken tussen 10u en 17u. Er wordt geplukt in shiften van 30 minuten. Je kan 2 plukshiften van jouw voorkeur aangeven. Wij laten tijdig weten op welke shift je bent ingeschreven.

Jouw hulp voor onze pluk wordt uiteraard beloond! Je krijgt gratis enkele lekkere biertjes of frisdranken en een maaltijd die je kan kiezen uit 1 van onze Foodtrucks. Naast het plukken kan je genieten van tal van andere activiteiten die tijdens de hoppluk op het programma staan.

Adres Hopveld
Domein Diepensteyn
Diepensteyn 1, 1840 Steenhuffel

Adres Brouwerij PALM en Brouwerij De Hoorn
Steenhuffeldorp 3, 1840 Steenhuffel

Terug naar boven

Inschrijven

Gelieve hier alle gegevens in te vullen voor inschrijving. Je kan inschrijven voor 1 tot 8 personen.

LET OP:
– Zorg ervoor dat er slechts 1 persoon per groep inschrijft.
– Inschrijvingen sluiten op zondag 13 augustus.

De inschrijvingen zijn afgelopen.

Terug naar boven