26/08/2018

Palm icon hop

Hoppluk 2018

Samen hop plukken
Op zondag 26 augustus plukt Brouwerij PALM in Steenhuffel haar eigen geteelde hop. Dit jaar gebeurt dat voor de zesde keer samen met heel wat bierliefhebbers. Hop is een van de basisingrediënten van bier, het zorgt voor smaak, aroma en karakter. PALM startte haar eigen hopteelt in 2011. Mee plukken is mee genieten van het bier, van het vakmanschap van de hop- en brouwmeester. Het is bovendien een écht hopfeest want alle plukkers worden verwend met hapjes en drankjes! Later op het jaar worden de hopplukkers uitgenodigd om getuige te zijn van het brouwen van de PALM en nadien om het resultaat te komen proeven.

Foodpairing: Foodtruckfestival met sterrenallures!
Ook deze editie wordt de pluk gecombineerd met een foodtruckfestival. Aan het hopveld serveren een tiental vintage foodtrucks heerlijke streetfoodgerechten. De chefs werken met kwalitatieve, lokale en seizoensgebonden producten. In combinatie met de PALM-bieren is dit zonder twijfel een hoogmis voor levensgenieters.

Kijken, proeven, brouwerij bezoeken en fietsen
Niet-plukkers zijn ook welkom tijdens de hoppluk want er zijn tal van extra activiteiten waar iedereen aan kan deelnemen. Naast de brouwzaal van PALM zal ook Brouwerij De Hoorn, gekend voor haar bieren Cornet en Arthur’s Legacy, de deuren openen! De bezoekers kunnen daarnaast ook een kijkje nemen in Stoeterij Diepensteyn, bekend van de beroemde PALM-paarden.

Fietsliefhebbers kunnen hun bezoek combineren met 4 fietsroutes: ‘De Knooppunter PALM-Route’ van 53,5 km of 36,4 km en ‘De Knooppunter Cornet Route’ van 53,8 km of 26,3 km. Voor meer info kan je terecht in Brouwerij PALM tussen 10 u. en 15 u. Alle fietsroutes starten vanuit het bezoekerscentrum D’Oude Bottelarij in de brouwerij. Deze kan je downloaden via: www.knooppunter.com

Belgisch Kampioenschap Highland games
Net zoals vorig jaar combineren we de hoppluk met het nationaal kampioenschap Highland games, de traditionele clanspelen uit Schotland. Krachtpatsers strijden om de Belgische titel in allerlei proeven zoals paal- en schoofwerpen, hamerslingeren en touwtrekken. Kom mee kijken en supporteren!

Schrijf je hier in voor onze hoppluk op 26 augustus 2018!
Deelnemen is GRATIS!

Je kan plukken tussen 10 u. en 17 u. Iedere plukshift duurt 30 minuten en je kan de 2 shiften van jouw voorkeur aangeven bij je inschrijving. Wij laten je tijdig weten voor welke shift je bent ingeschreven.

Jouw hulp voor onze pluk wordt uiteraard beloond! Je krijgt gratis enkele lekkere biertjes of frisdranken en een maaltijd die je kan kiezen uit een van onze foodtrucks. Naast het plukken, kan je genieten van alle andere activiteiten die tijdens de hoppluk op het programma staan.

Adres Hopveld
Domein Diepensteyn
Diepensteyn 1, 1840 Steenhuffel

Adres Brouwerij PALM en Brouwerij De Hoorn
Steenhuffeldorp 3, 1840 Steenhuffel

Terug naar boven

Inschrijven

Gelieve hier al je gegevens in te vullen. Je kan inschrijven voor 1 tot 8 personen.

LET OP:
– Zorg ervoor dat slechts 1 persoon de hele groep inschrijft

Helaas! De inschrijvingen zijn afgesloten. Uiteraard is iedereen welkom (ingeschreven of niet) om de plukkers aan het werk te zien, de brouwerijen en stoeterij te bezoeken of te genieten op het foodtruckfestival!

Terug naar boven