25/08/2019

Palm icon hop

Hoppluk 2019

Samen hop plukken
Op zondag 25 augustus plukt Brouwerij PALM in Steenhuffel haar eigen geteelde hop. Dit jaar gebeurt dat voor de zevende keer samen met heel wat bierliefhebbers. Hop is een van de basisingrediënten van bier, het zorgt voor smaak, aroma en karakter. PALM startte haar eigen hopteelt in 2011. Mee plukken is mee genieten van het bier, van het vakmanschap van de hop- en brouwmeester. Het is bovendien een écht hopfeest want alle plukkers worden verwend met hapjes en drankjes! Later op het jaar worden de hopplukkers uitgenodigd om getuige te zijn van het brouwen van de PALM en nadien om het resultaat te komen proeven.

Foodpairing: Foodtruckfestival met sterrenallures!
Ook deze editie wordt de pluk gecombineerd met een foodtruckfestival. Aan het hopveld serveren een tiental vintage foodtrucks heerlijke streetfoodgerechten. De chefs werken met kwalitatieve, lokale en seizoensgebonden producten. In combinatie met de PALM-bieren is dit zonder twijfel een hoogmis voor levensgenieters.

Kijken, proeven, brouwerij bezoeken
Niet-plukkers zijn ook welkom tijdens de hoppluk want er zijn tal van extra activiteiten waar iedereen aan kan deelnemen. Naast de brouwzaal van PALM zal ook Brouwerij De Hoorn, gekend voor haar bieren Cornet en Arthur’s Legacy, de deuren openen! De bezoekers kunnen daarnaast ook een kijkje nemen in Stoeterij Diepensteyn, bekend van de beroemde PALM-paarden.

Europees Kampioenschap Highland games
Dit jaar combineren we de hoppluk met het Europees Kampioenschap Highland games voor individuelen, de traditionele clanspelen uit Schotland. De  25 best geselecteerde krachtpatsers strijden om de Europese titel in allerlei proeven zoals paal- en schoofwerpen, hamerslingeren en touwtrekken. Kom mee kijken en supporteren!

NIEUW bij editie 2019
Tijdens deze editie zullen er twee extra activiteiten worden toegevoegd aan het programma. Eerst en vooral zullen verschillende coverbands de gevreesde hopduivel verdrijven vanop het podium van Hop Rock. Daarnaast nodigen we lokale producenten uit om hun eigen geteelde en geproduceerde waren op het Hopfeest te koop aan te bieden.

Schrijf je hier in voor onze hoppluk op 25 augustus 2019!
Deelnemen is GRATIS!

Je kan plukken tussen 10 u. en 17 u. Iedere plukshift duurt 30 minuten en je kan de 2 shiften van jouw voorkeur aangeven bij je inschrijving. Wij laten je tijdig weten voor welke shift je bent ingeschreven.

Jouw hulp voor onze pluk wordt uiteraard beloond! Je krijgt gratis enkele lekkere biertjes of frisdranken en een maaltijd die je kan kiezen uit een van onze foodtrucks. Naast het plukken, kan je genieten van alle andere activiteiten die tijdens de hoppluk op het programma staan.

Adres Hopveld
Domein Diepensteyn
Diepensteyn 1, 1840 Steenhuffel

Adres Brouwerij PALM en Brouwerij De Hoorn
Steenhuffeldorp 3, 1840 Steenhuffel

Terug naar boven

Inschrijven

Helaas! Wegens de grote belangstelling zijn alle plukmomenten reeds bezet. Uiteraard ben je nog steeds welkom (ingeschreven of niet) om de plukkers aan het werk te zien, de brouwerijen en stoeterij te bezoeken of te genieten van al het lekkers op het foodtruckfestival.

Ontdek meer via: Hoppluk 2019
https://www.facebook.com/events/635891940212779

Terug naar boven